vezi mai mult

ATENȚIE !!! lipsă apă în satul Pohoarna !!!
07.09.2020   74 Accesări   
 
Precipitațiile sporite ne-au dat bătăi de cap
26.06.2020   108 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » Proiectul ApaSan a trecut la faza practică de implementare.
15
07.2016
Proiectul ApaSan a trecut la faza practică de implementare.
   
374 Accesări  

Proiectul ApaSan inițiat acum doi ani, în urma multiplelor ședințe și negocieri, ieri,  12.07.2016 a trecut la faza practică de implementare.

În cadrul ședinței de lucru, din 12.07.2016, cu participarea  D-lui Iulian Isac  și Bernard Konecniy, consultanți din cadrul proiectului elvețian „Apa San" și a specialiștilor întreprinderii, au fost  discutate în cele mai mici detalii, soluțiile tehnice pentru forarea  a 8 sonde în localitatea Zăluceni. Așa cum proiectul prevede soluții de creștere a nivelului de trai în zonele rurale, prin construcția rețelelor de apeduct și, nu sunt ignorate nici problemele ce țin de sanitație în localitățile rurale, astfel, tot în cadrul ședinței au fost discutate și unele soluții tehnologice pentru  construcția Stației de epurare din s.Dobrușa r. Șoldănești.

De la vorbe la fapte.....

În după amiaza zilei de 12.07.2016, consultanții  proiectului  „ApaSan" și specialiștii întreprinderii, împreună cu reprezentanții APL din Zăluceni, avînd documentația tehnică în față, au mers pe teren pentru a identifica și delimita zonele în care urmează a fi forate sondele, viitoarea sursă de apă pentru localitățile rurale din proiect. Astfel, în aceeași după amiază, au și început lucrările de forare a primei sonde. Aceste lucrări vor fi executate cu finanțarea din partea  "Apa San".