vezi mai mult

AVIZ
11.01.2024   404 Accesări   
 
ATENȚIE! MAJORARE DE TARIFE
11.08.2023   470 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » Au demarat lucrarile de constructie a sistemului de apeduct in localitătile Zaluceni, Vertiujeni și Tîrgul Vertiujeni.
09
10.2017
Au demarat lucrarile de constructie a sistemului de apeduct in localitătile Zaluceni, Vertiujeni și Tîrgul Vertiujeni.
   
11326 Accesări  

 

Au demarat lucrarile de constructie a sistemului de apeduct in localitătile Zaluceni, Vertiujeni și Tîrgul Vertiujeni.

 

Sub sunete de fanfară, cu mult alai și voie bună, a fost dat START oficial lucrărilor de construcție a sistemului de apeduct în localitățile Zaluceni, Vertiujeni și Tîrgul Vertiujeni. Ținînd cont de situația dificilă în privința accesului la apă potabilă a acestor localități pitorești de pe malul rîului Nistru, demararea lucrărilor de construcție a apeductului a fost prilej de sărbătoare pentru localnici. În cadrul acestui eveniment festiv nu au lipsit oaspeți de onoare precum partenerii proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca" :  ADR Nord reprezentat de Directorul interimar dl  Constantin Bândiu, echipa ApaSan in frunte cu dl Jonathan Hecke coordonatorul proiectului,  Confederația elvețiana reprezentată de directorul adjunct al Biroului Elvețian de cooperare dl Matthias Leicht-Miranda,  SA"Servicii Comunale Florești"  reprezentată de directorul Cojocaru Grigore și dl Rusu Sergiu - manager de proiect, cît și  primarii celor șapte localități benefiaciare ale proiectului. Au onorat cu prezenta acest eveniment șeful-adjunct al Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) dl.  Igor Malai, președintele raionului Florești dl. Stefan Paniș, cît și alți funcționari din cadrul consiliului raional Florești. În cadrul luărilor de cuvînt s-au adus doar cuvinte de laudă și mulțumire celor care au muncit și continuă să-și aducă aportul la implementarea proiectului dat, inclusiv  pentru Servicii Comunale Florești, care,  dupa cuvintele dlui  Jonathan Hecke: "De la inițierea proiectului a fost și este un partener de încredere, de care în mare parte depinde durabilitatea proiectului, cît și calitatea  serviciilor de aprovizionare cu apă potabila pentru aceste localități, consider că,  această companie este un mare plus pentru acest proiect,  deoarece este cotată ca una dintre cele mai bune și performante companii din domeniu din Republica Moldova".

Lucrările de construcție a sistemului de apeduct în localitătile Zaluceni, Vertiujeni și Tîrgul Vertiujeni prevăd:

  • Zona de captare: forarea a 3 puțuri în zona malului rîului Nistru;
  • Rezervoare de apă potabilă: 2 x 350 m3 la Zăluceni, 2 x 50 m3 la Vertiujeni;
  • Castel de apă 50 m3 la Tîrgul Vertiujeni ;
  • 2 Staţii de pompare;
  • Rețele de distribuție: 52 km;
  • Cămine de vizitare și golire 198;
  • Hidranți antiincendiari :34
  • Conectări la sistem -minim 761, cu nod de măsurare

Amintim că, lucrările de construcție vor fi executate de către compania SRL "Capital", iar finisarea acestora este preconizată pentru luna noiembrie 2018.Costul total al lucrărilor de construcție se estimează la 23.000.000 MDL.