vezi mai mult

SA"Servicii Comunale Florești" va aplica tarife noi pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate începînd cu 03.01.2020.
11.01.2020   2312 Accesări   
 
Odihneste-te in pace dragul nostru coleg si prieten Ruslan Gratii
31.12.2019   45 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » Au demarat lucrările de constructie a sistemului de apeduct din Japca
11
05.2018
Au demarat lucrările de constructie a sistemului de apeduct din Japca
   
808 Accesări  

 

         La data de 20.04.2018 au demarat lucrările de construcție a sistemului de apeduct din satul Japca, iar la moment rezultatele sunt deja  vizibile. La data de 08.05.2018 SA"Servicii Comunale Florești" , în  grup de lucru cu partenerii de proiect:dl Pascaru Iurie, primarului s. Japca, dl Tudor Bostan, inginer consultant în cadrul proiectului ApaSan  si reprezentanții companiei de construcții "Nica" au inspectat  procesul de construcție, analizînd detaliat lucrările executate pe șantier. Pînă la moment lucrările s-au axat pe construcția unei noi surse de apă : captaj, aducțiune și rezervor .

 Menționăm că, în localitatea Japca deja există sursă de apă, care, din pacate nu asigură capacitatea necesară de apă potabila necesară populatiei. Actual 85 de gospodării sunt conectate la rețelele de apeduct anterior construite , iar în urma construcției noului sistem de apeduct , ca urmare  a implementării proiectului "Apă pentru viață în regiunea de Nord"  încă 225 de gospodării vor avea acces la apă potabilă de calitate centralizat.

Amintim că, localitatea Japca este beneficiară proietului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca" din cadrul Programului "Apă și sanitație"(WatSan), implementat de Agenția Elvețiană pentru dezvoltare și Cooperare(SDC) în parteneriat cu ADR Nord si SA"Servicii Comunale Florești" si comunitatea Japca.