vezi mai mult

Precipitațiile sporite ne-au dat bătăi de cap
26.06.2020   33 Accesări   
 
Lucrări de renovare a reţelei publice de distribuţie a apei potabile de pe str. Decebal, or. Florești.
26.06.2020   39 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » Recepția lucrărilor de construcție a apeductului din s. Băhrinești.
15
06.2018
Recepția lucrărilor de construcție a apeductului din s. Băhrinești.
   
828 Accesări  

 

 

    La data de  14.06.2018 a avut loc Recepția la terminarea lucrărilor de construcție a sistemului de apeduct din s. Bahrinești, una din localitățile beneficiare ale proiectului „Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca" implementat în baza Documentului Unic de Program (H.G. nr. 203 din 29.03.2017) în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Filiala din Moldova a Fundației SKAT, implementator a proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova / ApaSan, S.A. „Servicii Comunale Floreşti" și 11 primării  din raioanele Florești și Soroca.

 În localitatea Băhrinești acest proiect a vizat construcția a 24 km de rețele exterioare de apeduct și a magistralei cu conectarea a circa 494 de gospodării la apeduct. Pentru  receptia lucrărilor a fost  formata comisia de recepție.Pe lîngă membrii comisiei, partenerii de proiect, responsabili tehnici și compania de construcții SRL "Polimer Gaz Construcții",  au participat invitați de onoare: Președintele consiliului raional-Ștefan Paniș, directorul ADR Nord- Vitalii Povonschii, reprezentantul ApaSan, instituțiile desconcentrate și cei 12  "primari de sectoare"- voluntari ai satului Băhrinești.

 În discursul ținut în cadrul ședintei de deschidere a Recepției, dl Ungureanu Vitalie-director interimar SA"Servicii Comunale Florești", a ținut să mulțumească partenerilor, în special Guvernului Elveției în numele ApaSan - implementator a proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova, pentru aportul financiar, suportul tehnic și metodologic în implementarea de proiecte ce contribuie la ameliorarea  calităţii vieţii şi a sănătăţii în rândul populaţiei rurale, prin îmbunătățirea accesului la apă potabilă de calitate. Mai mult, datorită  proiectului „Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca"  implementat datorită îm mare parte Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova, s-a creat un parteneriat durabil între operator și administraţiile publice locale din 7 localități rurale din r. Florești și Soroca, prin direcționarea eforturilor comune spre construcția de infrastructură cu scopul nobil de a aduce elementul vital - apa, în fiecare gospodărie. În final dl Ungureanu Vitalie dat garanții că pînă la sfîrșitul lunii iunie, circa 242 de gospodării din satului Bahrănești se vor putea bucura de apă potabila la robinete, iar SA"Servicii Comunale Florești" în calitate de gestionar al acestor rețele noi construite garantează pentru consumatori servicii de calitate 24/24 ore. Cu părere de rău, din motiv că nu și-au adus contribuția la timp conform prevederilor contractuale, ramîn a fi branșate sub presiune încă 252 de gospodării.

La rîndul ei dna primar Bunescu Feodosia si-a expus marea multumire, deoarece cea mai mare dorință a populației satului Băhrînești, din 2016 pînă în prezent, a fost - apa la robinete, iar astazi această dorință este împlinită. Dl Ștefan Paniș a menționat că acest proiect este un exemplu demn de urmat și pentru  celelalte localități din raion pentru a aduce apă, respectiv -bunastarea în casele oamenilor.

 Ședința de deschidere a fost urmată de verificarea în teren a obiectivelor construite în cadrul proiectului, unde au fost semnalate unele neconformități care, respectiv, au fost incluse in procesul verbal de recepție a lucrărilor și urmeaza a fi remediate de compania de constructii în scurt timp.