vezi mai mult

ATENȚIE !!! lipsă apă în satul Pohoarna !!!
07.09.2020   45 Accesări   
 
Precipitațiile sporite ne-au dat bătăi de cap
26.06.2020   84 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » SA"Servicii Comunale Florești " model de operator regional.
15
03.2019
SA"Servicii Comunale Florești " model de operator regional.
   
664 Accesări  

 

SA"Servicii Comunale Florești " model de operator regional.

Astăzi SA"Servicii Comunale Florești" a găzduit  vizita  reprezentantilor  Consiliului raional Rîșcani și a  12 primari din raion, cu scopul de a prelua experiența si practicile companiei, pe calea deloc ușoară, dar inevitabilă a parcursului de  regionalizare a serviciilor de  aprovizionare  cu apă potabilă în regiunile rurale. Problema aprovizionarii cu apă potabilă  devine,  pe  zi ce trece,  subiect de importanță majoră, în special în situația în care localitățile rurale din nordul Moldovei, nu au acces la sursă de apă potabilă sigură și de calitate.

Odată  cu cresterea exigențelor  cadrului  legal  vis-a- vis de serviciile: furnizare apă potabilă, dar și paralel creșterea  cerințelor consumatorilor față de condițiile de trai, majoritatea APL-urilor se văd în imposibilitatea gestionării acelor sisteme de apeduct construite în localitate, singura soluție viabilă fiind de a transmite sistemele de apeduct unui operator regional, care va putea garanta calitate și durabilitatea serviciilor. 

SA"Servicii Comunale Florești" livrează apă potabilă în 26 de localități din raionul Florești și Șoldănești, fiind apreciat drept model  al operatorului regional. În anul 2019 urmează a fi extinse serviciile în alte 6 localitati din raionul Florești.