vezi mai mult

ATENȚIE !!! lipsă apă în satul Pohoarna !!!
07.09.2020   74 Accesări   
 
Precipitațiile sporite ne-au dat bătăi de cap
26.06.2020   108 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » SA”Servicii Comunale Florești” își extinde aria de operare in localitățile: Zăluceni, Vertiujeni, Târgul-Vertiujeni
20
05.2019
SA”Servicii Comunale Florești” își extinde aria de operare in localitățile: Zăluceni, Vertiujeni, Târgul-Vertiujeni
   
710 Accesări  

 

       Vineri, 17 mai a.c., în alte  trei localități din raionul Florești : Zăluceni, Vertiujeni, Târgul-Vertiujeni  a fost inaugurat oficial sistemul de alimentare cu apă, construit în cadrul proiectului „Apă pentru viață in Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca". La evenimentul dat au participat  toți  partenerii de proiect:  Jonathan Hecke președintele Fundației Filiala din Moldova a Fundaţiei SKAT alaturi de echipa ApaSan, echipa  SA"Servicii Comunale Florești " în frunte cu directorul-interimar Vitalie Ungureanu, reprezentanții ADR Nord și a APL-urile  participante în proiect, reprezentanții Consiliului raional Florești, cît și cetățeni din cele trei localități. La eveniment au  onorat cu prezența: Dna  Valentina Țapiș- secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dl deputat Eugeniu Nichiforciuc, Dna Caroline Tissot-directoarea Biroului de Cooperare a Elveției și reprezentatii serviciilor disconcentrate.

         În discursul ținut în cadrul evenimentului directorul  interimar Ungureanu Vitalie a ținut să mulțumească partenerilor, în special Guvernului Elveției în numele ApaSan - implementator a proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Moldova, pentru încrederea acordată operatorului SA"Servicii Comunale Florești" în gestionarea acestor sisteme de apeduct nou construite, chiar dacă acestea sunt situate la o distanță de peste 40 km față de orașul Floresti. La rîndul său dl Ungureanu a asigurat că datorită echipei de specialiști profesioniști ai întreprinderii și sistemelor moderne de operare, locuitorii acestor trei localități vor beneficia de servicii de furnizare a apei potabile la cel mai inalt nivel de calitate 24/24 ore. Un alt moment important menționat de dl. Ungureanu a fost că, grație proiectului  „Apă pentru viață în regiunea de nord: raioanele Florești și Soroca"   s-a creat un parteneriat durabil între operator și administraţiile publice locale, prin direcționarea eforturilor comune spre construcția de infrastructură cu scopul nobil de a aproviziona cu apă potabilă fiecare gospodărie.

       Lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct în satele Zăluceni, Vertiujeni și Tîrgul-Vertiujeni au fost efectuate de către compania de construcții "Capital". În satul Zăluceni au fost construite rețele de distribuție a apei potabile cu o lungime de 14,5 km, la Vertiujeni - 17,1 km, iar la Târgul-Vertiujeni - 12 km. De asemenea, au fost montate conducte de aducțiune cu o lungime totală de 10,7 km și au fost construite 6 sonde chiar de-a lungul rîului Nistru și rezervoarele de apă. Constructiile date au fost executate în perspectiva extinderii sistemului de alimentare cu apă  pentru alte 14 localități din raionul Florești. 

      Bugetul total al proiectului „Apă pentru viață in Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca" se estimează la 66,86 milioane de lei, dintre care 30,4 milioane de lei reprezintă cofinanțarea ApaSan, iar 29,90 milioane de lei sunt solicitați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, , 4,73 milioane de lei din bugetul total al proiectului reprezintă contribuția populației beneficiare, 0,417 milioane de lei - contribuția APL-urilor.La moment contribuția S.A. „Servicii Comunale Florești"  in cadrul proiectului constituie 1,42 milioane de lei , iar în viitorul apropiat SA"Servicii Comunale Floresti" urmeaza sa investească, doar în localitățile Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni, alte 2 milioane de lei în sistemul de citire a datelor de contor  la distanta și în sistemul de monitorizare si dirijare automată SCADA.