vezi mai mult

ATENȚIE !!! lipsă apă în satul Pohoarna !!!
07.09.2020   43 Accesări   
 
Precipitațiile sporite ne-au dat bătăi de cap
26.06.2020   83 Accesări   
 
Prima pagină   »  Mass Media   »  Comunicate » Receptia la finalizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de aprovizionare cu apă în comunele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos.
26
05.2020
Receptia la finalizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de aprovizionare cu apă în comunele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos.
   
103 Accesări  

 

Receptia la finalizarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de aprovizionare cu apă în comunele Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos.

Astazi, 26.05.2020  linia de FINISH la implementarea  proiectului  "Apă pentru viață în Regiunea de Nord, raioanele Florești și Soroca „ a fost atinsă și de ultimele două comunități Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos,  beneficiare ale proiectului realizat în baza Documentului Unic de Program (H.G. nr. 203 din 29.03.2017) implementat de ADR Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în parteneriat cu Agenția Elvețiană de Apă și Sanitație în Moldova / ApaSan, S.A. „Servicii Comunale Floreşti" și alte 5 primării  din raionul Florești.

     Colaborarea privind implementarea construcției sistemului de alimentare cu apă în com. Cuhureștii de Sus și com.Cuhureștii de Jos în cadrul acestui proiect, a fost  documentată prin  Contractul de Cooperare  semnat de partenerii de proiect, ce cuprinde notiuni privind lucrările de planificare şi  proiectare, lucrările de construcţie a sistemului de aprovizionare cu apă (captarea sursei, construcţia staţiei de pompare,  construcţia/montarea rezervorului de apă, reţelelor magistrale, reţelelor de distribuţie, sistemelor de contorizare) şi transmiterea în gestiune a sistemelor de apă către Operatorul regional- SA"Servicii Comunale Florești".Conform prevederilor contractuale SA"Servicii Comunale Florești" în calitate de partener de proiect, va executa lucrările de branșare a noilor consumatori la sistemul public de alimentare cu apă. Pînă la moment 424 de gospodării din localitățile Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos au solicitat să fie conectați la sistemul de apeduct nou construit.